Що таке блоґ і чому його треба і не треба боятися.


Блоґ – сайт особливого типу, публіцистичний жанр і медіа-формат. Відео-пояснення німецькою мовою “що таке блог?” за 3 хвилини можна переглянути на sevenload

Блог немає нічого спільного з статичною інтернет-сторінкою, яка є продуктом вебплатформи Веб 2. Це означає, що блог є динамічною інтерактивною платформою для спілкування.

The Latin Quarter, Paris, France

Блоґ – це веб-сайт, на якому регулярно з’являються нові повідомлення, що показуються у зворотно-хронологічному порядку.

Термін блоґ (blog) – це скорочення від веб-лоґ (web log). Блоґи зародилися у кінці 90-х як web-logs – добірки посилань на цікаві сайти, які укладач рекомендує відвідати. За кілька років блоґи еволюціонували від особистих заміток до масштабів одного з форматів онлайнових ЗМІ.

Блоґ – це сайт особливого типу, публіцистичний жанр і медіа-формат.

І хоча по звучанню “блоґ” співзвучний до слова “блок”, що остнаннім часом набув політичного звучання завдяки великій кільності політичних лідерів, що гуртуються в “блоки”, віртуальні блоґи не мають нічого спільного з “політичними блоками”. Хоча політичними блоґи можуть бути. І політику з ними теж можна робити.

Як це робити, можна дізнатися з семінарів під назвою “Mit Blog politik machen”, що час від часу влаштовуються в Берліні або їх можна знайти в інтернеті.

Блоґосфера – це зона громадянської журналістики. Очевидці розповідають про події наживо; описують життя у місцях, де “не ступала нога журналіста”; розкопують інсайдерську інформацію; піднімають питання, які замовчуються або поза увагою традиційної преси; вказують на помилки і неточності у повідомленнях ЗМІ. Відомості, що з’являлися у блоґах, неоднарозово призводили до відставок політиків і керівників у західних країнах. Дискусії у блоґосфері впливали на рішення суспільно-важливих питань. Блоґи стали конкурувати з онлайновими виданнями за увагу читачів.

Залишити коментар