“Олександра Хільдебрандт заснувала нагороду в 2004 році на згадку про свого чоловіка – правозахисника Райнера Хільдебрандта.”


Про діяльність Олександри Хільдебрандт в Німеччині можна дізнатись з репортажу Тетяни Логунової (див. Германия отмечает день падения Берлинской стены), а про її підтримку російських “правозахисників” в репортажі внизу.
ред.
У Німеччині Ходорковському присудили премію за правозахисну діяльність
Джерело: Ukranews
Німеччина удостоїла Ходорковського нагородою.

Екс-голова нафтової компанії ЮКОС Михайло Ходорковський був визнаний гідним німецької нагороди за правозахисну діяльність. Про це повідомляє ВВС.

13 грудня в Берліні йому була присуджена премія імені доктора Райнера Хільдебрандта за заслуги в ненасильницькій боротьбі за права людини.

Зазначимо, що аналогічної нагороди удостоївся й адвокат Ходорковського Юрій Шмідт.

Учора уповноважений у справах людини при уряді Німеччини Маркус Ленінг урочисто вручив премію матері Ходорковського.

Ленінг заявив, що процес Ходорковського – це “політичний процес”. Церемонія нагородження проходила в музеї Берлінської стіни, директор якого Олександра Хільдебрандт заснувала нагороду в 2004 році на згадку про свого чоловіка – правозахисника Райнера Хільдебрандта.

Нагадаємо, Ходорковський разом з екс-головою “МЕНАТЕП” Платоном Лебедєвим був арештований наприкінці 2003 року за обвинуваченням у шахрайстві й несплаті податків. За цією справою вони вже відбувають 8-річний строк.

У лютому 2007 року Ходорковському й Лебедєву були пред’явлені обвинувачення у новій кримінальній справі – їх обвинувачують у розкраданнях нафти. Суд у цій справі почався в Москві в березні 2009 року.

Вирок у другій справі Михайла Ходорковського й Платона Лебедєва буде оголошено15 грудня в Хамовницькому суді Москви. Прокуратура просить засудити обвинувачених до 14 років тюрми. Зазначимо, що своєї вини вони не визнають.

Залишити коментар